Raadslid

‘In de cliëntenraad leren we echt van elkaar’

9 juli 2010

Geen thema

‘In de cliëntenraad leren we echt van elkaar’
Sinds begin dit jaar zit Canan Uyar in de cliëntenraad in Amsterdam. Daarnaast is zij druk als raadslid voor de PvdA in de Amsterdamse deelgemeente Noord en werkt zij bij de GGD. “De raad zet zich echt in voor cliënten.”
Enkele jaren geleden vroeg de Partij van de Arbeid Uyar al eens om zich te kandideren voor de deelraad. Destijds was ze echter druk met haar werk. “Ik heb toen de boot afgehouden, omdat ik vijftig, zestig uur per week werkte, en ik daarnaast ook gewoon een gezinsleven wilde hebben. Vorig jaar besloot ik dat ik een minder intensieve baan wilde. Toen vond ik dat het moment daar was om me ook kandidaat te stellen voor de deelraad.”

Ook in die tijd zag Uyar dat de cliëntenraad nieuwe leden zocht. “Ik heb ervaring met dingen als de cliëntenraad, omdat ik vijftien jaar werkzaam ben geweest bij dit soort organisaties. Ik wil iets betekenen voor mensen en ik ben betrokken. Daarom heb ik me kandidaat gesteld en heeft het LOM me voorgedragen.”

Het werk in de cliëntenraad bevalt Uyar goed. “Ik kan het goed combineren met mijn overige werkzaamheden. Ook is het leuk om lid van de cliëntenraad en lid van de deelraad te zijn. Als cliëntenraadslid ben je adviserend bezig en als raadslid speel je echt die meebeslissende rol. Die combinatie is erg leuk.”

Op dit moment ziet Uyar ook dat het werk in de cliëntenraden zin heeft. “We leren echt van elkaar. De cliëntenraad heeft de afgelopen tijd al meer structuur gekregen en je ziet dat iedereen er echt helemaal voor gaat. Ik vind dat echt heel erg leuk om te zien.”