Raadslid

Antiracismeprijs Leeuwarden voor Leona Beeldstroo

18 mei 2010

Geen thema

Antiracismeprijs Leeuwarden voor Leona Beeldstroo
Oud-cliëntenraadslid Leona Beeldstroo heeft op 5 mei de Antiracismeprijs 2010 van de gemeente Leeuwarden uitgereikt gekregen van burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Ze kreeg de prijs vanwege haar inzet voor verschillende anti-racismeprojecten.
Beeldstroo, die van 2006 tot 2009 in de cliëntenraad zat, organiseerde het afgelopen jaar onder meer het Keti Koti Festival in Leeuwarden en doet dat dit jaar in Groningen. Dat is een festival met muziek en debat waarop de afschaffing van de slavernij werd herdacht. “Eigenlijk vind ik het zelf allemaal heel normaal wat ik doe. Maar anderen vinden het blijkbaar bijzonder.”

Juryrapport
Dat blijkt ook uit de volgende passage van het juryrapport. ‘Mevrouw Beeldstroo toont pit en lef en een onverwoestbaar geloof in de mogelijkheden haar doel te bereiken. Zij heeft zich ingezet voor het Keti-Koti festival, acties voor jongeren van verschillende gezindten en activiteiten rondom vrouwenbesnijdenis. Daarnaast vraagt zij aandacht voor allochtonen rondom de thema’s seksualiteit en gezondheid. Mevrouw Beeldstroo weet veel mensen op de been te brengen en laat uitgebreid van zich horen. Zij heeft een enorm netwerk en zet dat krachtig in voor haar doelstellingen. Deze doelstellingen vertegenwoordigen de aard van de Antiracismeprijs.’

Stimulans
Leona Beeldstroo kreeg uit handen van burgemeester Crone een speldje en een waardecheque. In de speld zit de steen Citrien. Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. “Ik ben zelf heel blij met deze prijs. Ik was heel verrast, maar het is een enorme blijk van waardering. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, en dit stimuleert me alleen maar meer om door te gaan met waar ik mee bezig ben.”
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger