Raadslid

Loslaten is het nieuwe vasthouden

26 juni 2015

Geen thema

Loslaten is het nieuwe vasthouden

Wie mij wat langer kent, weet dat mei/juni mijn favoriete vakantiemaand is. Lekker nog voor het seizoen losbarst en het heel erg druk wordt. Alles staat in bloei en is nog heerlijk fris. Dat geeft mij altijd veel energie. Een ander voordeel is dat de zomerperiode nog moet beginnen, met meestal mooi weer. Daarna gaat alles op zijn retour. De natuur maakt zich op voor de herfst en bij de seizoenbedrijven raakt men wat zomermoe. Dat is niet mijn favoriete tijd.

Maandag 22 juni ben ik weer met werken begonnen na een fantastische vakantie in het Spaanse Andalusië. We hebben genoten van het mooie landschap, de prachtige natuur en geweldige steden als Granada, Gordoba en Sevilla. En, een aantal van jullie kennen dat van mij, van al dat heerlijke dat Bourgondisch Spanje te bieden heeft. Natuurlijk moesten we ons ook aanpassen aan de warme zomerse temperaturen. Want warm was het. In Sevilla hadden we temperaturen van wel 40 graden. Droge hitte, dus het was te doen. Ik kan mij tijdens de vakanties goed losmaken van mijn werk en dat is goed. Aan de ene kant word ik altijd fantastisch vervangen door de collega’s, dus daarover maak ik mij geen zorgen. Aan de andere kant kan ik er door de afstand toch niet zo heel veel aan doen, en laat ik het dus los. Minder goed lukt het mij om bij terugkomst in Nederland het relaxte tempo van de vakantie vast te houden, maar kennelijk werkt het zo.

Vanaf de eerste dag zit je er gelijk weer in. Opnieuw ben je bezig met alle onderwerpen en dat is ook goed. Alleen heb je wel een week nodig om de achterstallige mailberichten door te nemen. Eerlijk gezegd had ik er ook weer zin in. We hebben in de eerste helft van het jaar met elkaar mooie resultaten neergezet. Met als uitsmijter toch het congres, dat een waardering kreeg van een 8.6. Chapeau, chapeau! Dit vernam ik pas na mijn vakantie, en ik kan u zeggen dat ik daarop echt super trots ben. Over andere onderwerpen heb ik in mijn eerdere blogs als geschreven, die ga ik nu dus niet herhalen.

Ik heb ook even gekeken naar wat we de rest van het jaar nog op de agenda hebben staan. En beste mensen, dat is weer veel. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. Ook vraagt de verdere professionalisering van de cliëntenraden de nodige tijd en inspanning en wordt er een aantal landelijke bijeenkomsten gehouden. Dus er is al met al volop werk aan de winkel. Maar ook hiervan krijg ik energie. Blijven innoveren met cliëntenparticipatie is mijn drive. Ik wil fris en fruitig blijven en niet ‘participatiemoe’ worden. Merken jullie dat ik dat wel word, dan hoop ik dat jullie mij dit laten weten!

Degene die net als ik al op vakantie is geweest, wens ik heel veel plezier in alles waarmee hij of zij bezig is. Diegenen die nog op vakantie gaan, wens ik een hele prettige vakantie. En probeer alles even los te laten: loslaten is wat mij betreft het nieuwe vasthouden.

Nico de Boer, manager Cliëntenparticipatie