Raadslid

Belevingsverslag speeddate Bouw, Techniek, Logistiek en Industrie Tilburg

15 maart 2017
  • Cliëntenparticipatie
Belevingsverslag speeddate Bouw, Techniek, Logistiek en Industrie Tilburg

Op 14 februari waren Yvonne en Dré, van de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant, op uitnodiging van UWV-werkbedrijf Tilburg aanwezig tijdens de speeddate/banenmarkt in het Willem 2 stadion in Tilburg. Hierbij hun verslag van de dag.

We werden, evenals alle bezoekers, beneden aan de balie door twee medewerkers van UWV ontvangen: Randall Sowirono en Anne Ardon. Wij kregen een rondleiding en uitleg van Nicole van de Vliet over de speeddate die plaatsvond in een ontvangstruimte van voetbalvereniging Willem II. De locatie is zeer aansprekend en makkelijk te bereiken. Deze speeddate/banenmarkt wordt ongeveer vijfmaal per jaar georganiseerd.

Standhouders 

Er waren meer dan 25 standhouders aanwezig die ook daadwerkelijk vacatures aanboden. Dit grote aanbod aan werkgevers en uitzendbureaus werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een mogelijk einde van de crisis. De vraag naar personeel op het terrein van logistiek en techniek stijgt daarnaast wel.

Ongeveer vijfhonderd cliënten van UWV waren schriftelijk uitgenodigd en werden vanaf 09.00 uur elk halfuur verwacht. De opkomst was groot en mede veroorzaakt door het grote aanbod van vacatures zoals hiervoor toegelicht. Er was geen verplichting tot deelname aan de speeddate. Bij binnenkomst moest je je wel aanmelden.

Laagdrempelige methode

In de zaal waar de activiteit georganiseerd werd, was het gezellig druk en aan alle tafels werden gesprekken gevoerd. Dit was ook een moment van ontmoeting voor werkzoekenden, een zeer laagdrempelige methode in de zoektocht naar een baan. De stand van de UWV CV-dokter werd goed bezocht, de tips die werden gegeven zijn als nuttig ervaren. Een enkeling is vaker bij dit evenement geweest en heeft de activiteit positief ervaren. Het uiteindelijke resultaat van de speeddate, hoeveel mensen middels deze activiteit een baan hebben gevonden, is moeilijk meetbaar.

De bezoekers waren enthousiast. De spontane ontvangst door medewerkers van UWV werd opgemerkt en ook de locatie werd als positief bestempeld door de mensen die wij spraken. Wel stonden de tafels dicht bij elkaar, zodat het erg rumoerig was. Een grotere ruimte was dus wel wenselijk. Ook moeten vrouwen worden meegenomen in het traject van omdenken in deze branche. 

Yvonne en Dré

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger