Raadslid

Nieuwe raadsleden gezocht voor Districtscliëntenraad Noord!

7 juni 2017
  • Cliëntenparticipatie
Nieuwe raadsleden gezocht voor Districtscliëntenraad Noord!

Zoekt u leuk en nuttig vrijwilligerswerk? Bent u klant van UWV en woont u in de Arbeidsmarktregio’s Drenthe, Friesland of Groningen? Word dan raadslid van de Districtscliëntenraad Noord.

Dienstverlening verbeteren

De Districtscliëntenraad Noord bestaat uit maximaal 16 leden die zich gezamenlijk bezighouden met het op peil houden en daar waar mogelijk verbeteren van de dienstverlening van UWV in Noord-Nederland. Raadswerk neemt enige tijd in beslag, maar is leuk om te doen en geeft veel voldoening.

 

Raadswerk

De Districtscliëntenraad Noord vergadert gemiddeld één keer per maand op de maandagmiddag bij het UWV te Groningen. De raad beschikt over vier commissies die zich met alle dienstverleningsonderdelen van UWV bezighouden.

 

Commissies

Lid worden van de Districtscliëntenraad betekent ook dat u op basis van uw expertise/interesse in één van de vier commissies zitting neemt:

  • Commissie K&S / Klantcommunicatie
  • Commissie SMZ / Medische zaken
  • Commissie Uitkeren / Uitkeringseffecten
  • Commissie Werkbedrijf / Werk gerelateerde zaken.

De commissies vergaderen gemiddeld 1 keer per maand, veelal op een woensdag of op een donderdag.

 

Invloed op UWV

De raad wordt door UWV vroegtijdig betrokken bij landelijke en regionale ontwikkelingen en krijgt/neemt hier invloed op. Opdrachten en ontwikkelingen worden geanalyseerd en getoetst op uitvoeringseffecten in het belang van de klant. De Cliëntenraad geeft uitvoering aan Cliëntenparticipatie in het district Noord, door gevraagd en ongevraagd te informeren en te adviseren.

 

Vergaderingen

Tijdens de commissievergaderingen worden de voorbereidende werkzaamheden verricht. In de ene vergadering gaat het om nieuwe of gewijzigde klantcommunicatie of dienstverleningsonderdelen. In een andere vergadering worden klantsignalen of knelpunten besproken.

 

Scholing en begeleiding

Nieuwe leden worden door middel van een introductiescholing en op basis van een inwerkprogramma op het gewenste informatieniveau gebracht. Ook krijgt u begeleiding van een ervaren raadslid. Het inwerkproces vraagt wat tijd en energie, maar daarna ziet en merkt u dat het gezamenlijk invloed krijgen en invloed nemen effect heeft en dat dit de dienstverlening vanuit UWV ten goede komt. Dat is waar wij het voor doen.

 

Periode

Aan UWV voorgedragen leden worden benoemd voor een periode van 4 jaar. Benoemingen kunnen eenmalig met eenzelfde periode van 4 jaar worden verlengd.

Meedenken? Meedoen? Heeft u nog vragen? Klik dan hier.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger