Raadslid

Nieuwe video: Alles wat je moet weten over de UWV Cliëntenraad

28 juli 2017
  • Cliëntenparticipatie
Nieuwe video: Alles wat je moet weten over de UWV Cliëntenraad

In deze nieuwe video vertellen leden van de Cliëntenraad over hun raadswerk. Ze vertellen hoe ze weten wat er speelt bij andere cliënten, en laten zien hoe ze invloed hebben op de dienstverlening van UWV.

 

De video is te bekijken op Youtube en op deze website. Voor het filmpje zijn meerdere leden van de UWV Cliëntenraad geïnterviewd. Zij vertellen zelf samen het verhaal. Ook zie je hoe ze hun raadswerk invullen en krijg je een beeld van hoe een raadsvergadering eruitziet. Tot slot komt een regiomanager van UWV aan het woord, die vertelt hoe actief hij contact onderhoudt met de raadsleden en wat dit betekent voor de dienstverlening.

 

Introductiefilm

De video geeft een globale introductie in het raadswerk. Het geeft antwoorden op de belangrijkste vragen die cliënten van UWV vaak hebben, als ze voor het eerst horen van het bestaan van de Cliëntenraad. In een korte, krachtige video krijgen zij snel een goed beeld.

 

Verdiepende video

In het najaar verschijnt nog een tweede video, die meer verdieping geeft, bijvoorbeeld voor cliënten die interesse hebben om zelf plaats te nemen in de raad, of voor UWV-medewerkers en -managers. Dat filmpje zal dieper ingaan op de vraag ‘hoe het precies werkt’ in de raad, wie welke rol heeft, hoe er wordt samengewerkt met UWV en andere partijen, etc.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger