Raadslid

Belevingsverslag: speeddates met vacatures

30 maart 2018
  • Cliëntenparticipatie
  • WERKbedrijf
Belevingsverslag: speeddates met vacatures

Op 23 januari 2018 was een cliëntenraadslid van Midden- en Oost-Brabant aanwezig bij de speeddate van UWV Werkbedrijf Midden- en Oost-Brabant te Tilburg. 

 

Het ontvangst was zeer goed geregeld, iedereen werd ontvangen door twee medewerkers van UWV. Na het inschrijven werd je doorverwezen naar de zaal. In de zaal was het druk, en eigenlijk was het wat te klein. Toen ik daarnaar vroeg bij één van de medewerkers, bleek dat er in de grotere zaal een ander evenement plaatsvond.

In totaal stonden er 37 stands, voornamelijk met uitzendbureaus met meerdere vacatures. Vooral de stands met technische, administratieve, vervoer en logistieke functies waren drukbezocht. Bij de zorgstands zag ik wat minder mensen.

De standhouders zelf waren zeer te spreken over de opkomst. Ik vond de begeleiding van UWV-medewerkers uitstekend. Bij de balie voor je CV was het druk, zo ook bij het loket ‘leren en werken’.

Zelf heb ik met meerdere mensen van verschillende leeftijden gesproken tijdens de dag. Zowel jongeren als ouderen met een hogere opleiding waren zeer positief. Het viel mij op dat ouderen met een lage opleiding was negatiever waren, en niet zeker wisten of deze dag ze zou helpen. Jongeren met een lage opleiding waren weer wat positiever en verwachtten er iets uit te halen.

Ik gok dat zo’n 60% van de bezoekers man was, en 40% vrouw. De enkele mindervaliden die ik sprak, waren iets minder positief.

Daarom wil ik de organisaties wat tops en tips meegeven. Om te beginnen met de tops:

-        De ontvangst was goed en de begeleiding van UWV ook;

-        De ‘leren en werken’-stand was goed ingericht en drukbezocht;

-        Goede locatie;

-        Er waren daadwerkelijk interessante vacatures.

De tips die ik heb voor een volgende keer:

-        Een grotere zaal zou fijn zijn;

-        Het zou een goed idee zijn om een stand te maken voor mindervaliden.

John van Rijthoven, raadslid cliëntenraad Midden- en Oost-Brabant

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger