Raadslid

Belevingsverslag Meet en Match Wajong markt Tilburg

28 november 2018
  • WERKbedrijf
Belevingsverslag Meet en Match Wajong markt Tilburg

Op 8 november 2018 vond de Meet en Match Wajong markt plaats in Tilburg. Deze bijeenkomst was georganiseerd door het UWV en het Werkgevers Service Punt van de gemeente Tilburg. 

Er waren ongeveer 200 cliënten uitgenodigd. Deelname was niet verplicht, desondanks was de opkomst hoog.Vanaf 15.00 uur waren cliënten van het UWV welkom. Zij waren in groepen uitgenodigd, zodat het niet te druk werd. Voor de bijeenkomst gaf de coördinator van het UWV-werkbedrijf een positieve pitch aan zijn medewerkers. Bij binnenkomst werden cliënten goed ontvangen en werd er verwezen naar de lift en de toiletten. Er waren genoeg gastvrouwen en -heren die ook vragen konden beantwoorden. Cliënten kregen bij binnenkomst een plattegrond van de tafels met verschillende werkgevers en kregen een sticker met voornaam en een nummer. Hiermee konden de werkgevers, als de cliënt interesse had, de naam noteren en achteraf verifiëren of er mogelijkheden waren.

Op de dag waren 15 bedrijven aanwezig. Bij binnenkomst was er plaatsgemaakt voor een vacaturewand van het werkgevers service punt, waar op gesolliciteerd kon worden. In het midden van de ruimte waren drie statafels voor informatie en advies omtrent de vacatures en verdere vragen. Het was een ruim opgezette ruimte, met voldoende mogelijkheden tot gesprek. De akoestiek was ook goed (niet te druk met geluid).

De algehele tendens van de bedrijven was zeer positief. Er waren verscheidene vacatures van onder andere groenvoorziening, magazijn en schoonmaak. De cliënten waren zeer positief over het aanbod en de aanpak. Sommige cliënten hadden wel moeite met de vacatures waarop stond dat er een lichamelijk goede conditie werd gevraagd. 

Tops:

  • Goed georganiseerd door UWV
  • Goede ruimte
  • Akoestiek was goed, niet te veel lawaai
  • Pitch vooraf door de manager
  • Veel echte bedrijven, niet allemaal uitzendbureaus
  • Goede samenwerking UWV en gemeente

Tips:

  • Vacatures met lichamelijk goede conditie toelichten bij de cliënt
     

John, Cliëntenraadslid Cliëntenraad Midden- en Oost Brabant; Erik, Cliëntenraad Midden- en Oost Brabant

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger