Raadslid

In beroep tegen WIA/IVA-beslissing OTN? Vraag onze notitie op

7 augustus 2020

Geen thema

In beroep tegen WIA/IVA-beslissing OTN? Vraag onze notitie op

Er zijn vaak nog beroepsmogelijkheden voor UWV-cliënten die het oneens zijn met de beslissing op bezwaar die over hun WIA/IVA-uitkering is genomen door het Ondersteuningsteam Noord (OTN). Aan zo’n beroep tegen de beslissing zitten wel deadlines. Voor sommige mensen nadert de datum waarop zij uiterlijk moeten hebben gereageerd mogelijk al. De Centrale Cliëntenraad van UWV wil deze mensen daarom graag nogmaals wijzen op de mogelijkheden.

Verder kan de Centrale Cliëntenraad deze groep mensen of hun juridische vertegenwoordigers helpen met informatie. Er is op verzoek van de raad een notitie gemaakt, waarin een advocaat inhoudelijk ingaat op de stappen en keuzes die het UWV heeft gemaakt. Die notitie kan door de betrokken mensen bij de Cliëntenraad worden opgevraagd. De informatie in de notitie kan helpen om te kijken of een beroep mogelijk of zinvol is. Ook kan de notitie cliënten helpen als hun beroep al loopt.

Uiterste datum nadert voor sommige mensen al

Veel mensen hebben eerder al bezwaar aangetekend tegen de beslissingen van het OTN. Van die bezwaarprocedures zijn er in verhouding veel door de cliënt gewonnen. Maar het kan zijn dat er nog steeds cliënten zijn die het niet eens zijn met de uitspraak op bezwaar door de afdeling Bezwaar & Beroep van UWV en die misschien nog in beroep willen gaan. De Cliëntenraad ziet dat de deadline daarvoor in een aantal gevallen al vrij snel is. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te kijken of een beroep nog mogelijk is.

De Cliëntenraad heeft zelf in februari juridisch advies gevraagd over de gang van zaken rond het OTN. In het juridisch advies heeft de raad laten bekijken wat het UWV had kunnen doen, in plaats van de stappen en keuzes die het heeft gemaakt.

Vraag de notie op door ons een mail te sturen

Bent u een van de cliënten die nog een beroep overweegt en wilt u de notitie van onze advocaat ontvangen? Stuurt u dan een mail aan centrale@clientenraad-uwv.nl, het e-mailadres van de Centrale Cliëntenraad. Iemand van de raad neemt dan contact met u op.