alt
UWV Cliëntenraad West-Brabant & Zeeland

UWV Cliëntenraad West-Brabant & ZeelandOver onze raad

'Onze raadsleden hebben verschillende achtergronden. Sommige leden hebben binding met een vakbond of organisatie, anderen niet, een aantal zijn werkzoekenden en enkele hebben een WIA-, WAO- of Wajong-uitkering. Hoewel ik het graag anders zou zien, bestaat onze raad vooral uit mannen. We hebben op dit moment drie vrouwen. We streven wel naar een meer diverse raad, niet alleen qua geslacht, maar ook qua achtergrond en leeftijd.

Via onze adviseur dienen we regelmatig ongevraagde adviezen in bij UWV. Dat bespreken we goed in onze raad, vervolgens wordt dat doorgespeeld naar de Centrale Cliëntenraad. Er wordt absoluut serieus naar onze plannen gekeken. Het antwoord is natuurlijk niet altijd zoals we dat zouden willen, maar we dragen zo ons steentje bij en maken UWV bewust van wat klanten van de dienstverlening vinden. Daarnaast ben ik er trots op dat onze raad niet bestaat uit mensen die er inzitten en vervolgens niets uitvoeren, maar juist uit mensen die echt iets willen betekenen.'

Huib Gunst, Voorzitter Cliëntenraad West-Brabant & ZeelandNieuws uit de raad

Met WERKbedrijven probeert UWV haar cliënten aan werk te helpen. Bijvoorbeeld door mee te zoeken naar een geschikte baan of sollicitatietrainingen aan te bieden. Frank Claessens, lid van de Cliëntenraad WBZ, was aanwezig op zo’n WERKbedrijf.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger